Subsidie Zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Vanaf 2 Juli 2012 heeft het Ministerie van Economische zaken, landbouw en innovatie een landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen subsidiezonnepanelen voor particulieren ingevoerd. Volgens deze regeling kunnen huishoudens subsidie aanvragen voor 15 procent van het aankoopbedrag van hun zonnepanelen. Arbeids- en verbouwingskosten vallen daar niet onder.

Voor 2012 zat er 22 miljoen euro in de subsidiepot. Die pot is helemaal opgegaan. Aangezien per installatie maximaal €650,- subsidie betaald werd zijn er in 2012 dus meer dan 34.000 installaties geplaatst.

Voor 2013 heeft het Ministerie 30 miljoen euro in de subsidiepot gestopt. Na 2013 stopt deze subsidieregeling voor zonnepanelen.

In het verleden was er ook een subsidie voor particuliere zonnepanelen. Die regeling subsidieerde niet de aanschaf, maar de een bedrag per KWh. In 2010 was deze subsidie niet meer van kracht, maar wie deze destijds toegekend kreeg, blijft deze tot op heden ontvangen.

Hoe subsidie op zonnepanelen aanvragen?

Op dit moment kunt u subsidie voor zonnepanelen aanvragen, via het loket van AgentschapNL. U heeft uw DigiD en een document van een getekende koopovereenkomst gedateerd op of na 2 juli 2012 nodig voor de aanvraag.

Er zijn echter voorwaarden voor deze subsidie. Zo moet het aangeschafte systeem een vermogen van meer dan 600 watt-piek hebben. Ook is de subsidie niet onbeperkt. Volgens de huidige regeling wordt per installatie maximaal 3.500 watt-piek gesubsidieerd. Dat is een systeem met ongeveer 20 vierkante meter aan zonnepanelen, oftewel een maximum van €650,-.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *